Tekuća kisela tijesta

Tekuća kisela tijesta proizvedena su fermentacijom brašna žitarica sa specijalnim vrstama bakterija Lactobacillus i kvasaca. Tim procesima nastaju hlapivi mirisi koji daju izbalansirane okuse pekarskim proizvodima. Bez zagrijavanja i dodavanja konzervansa ovi proizvodi su prirodno konzervirani dodatkom soli i octa. Tekuća kisela tijesta  koriste se u proizvodnji pšeničnih, raženih i miješanih vrsta kruha. Pekarski proizvodi se ističu po svježini, strukturi sredine, hrskavoj kori, tipičnoj aromi i okusu.

Doziranja su fleksibilna što ovisi o zahtjevima:

  • NISKO DOZIRANJE – poboljšava okus i svježinu
  • SREDNJE DOZIRANJE – poboljšava aromu, okus i strukturu
  • VELIKA DOZA – potpuno novi, prvorazredni proizvod
TEKUĆE PŠENIČNO KISELO TIJESTO

TEKUĆE PŠENIČNO KISELO TIJESTO

Dodatak za izradu pšeničnih pekarskih proizvoda.

DB – TEKUĆE RAŽENO KISELO TIJESTO

DB – TEKUĆE RAŽENO KISELO TIJESTO

Dodatak za izradu raženih i raženo miješanih pekarskih proizvoda.

Stukturni fondovi
OP Konkurentnost i kohezija
Europska unija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost društva Data-Bak d.o.o.